Blir vi lyckligare av att vara solbrända?

En rejäl solbränna kanske inte direkt leder till lycka. Den får dig eventuellt att tänka att det var bra roligt med den där båtturen men svidande hud är inget vidare. Faktum är att vi idag är alltmer medvetna om farorna med att bli brända av solen. Fast visst kan brun ton på huden leda till lyckokänslor…

Vi visar gärna upp hur bruna vi blivit

Det är många som känner igen sig i situationen då en solbränna stolt visas upp. Alltså inte den typ av solbränna som är röd och svider. När det blir en snygg brun ton så kanske du känner att det är lite extra kul att visa skillnaden där klockans armband sitter eller ränderna från sandalerna.

När du kikar på dina Melanotan före och efter bilder så kanske du också känner lycka. Både på grund av den bruna tonen och för att du har blivit mer trimmad och smal. Kanske är det sant att vi ändå känner lite lycka av att visa andra hur bruna vi har blivit. Det här påminner lite om glädjen kvinnor kan känna då de får smycken.

Klassisk flipp-flopp-bränna!

Vi blir glada av att känna oss friska

En annan sak som kan leda till att vi känner glädje av att bli bruna är detta förknippas med hälsa. Idag ser vi på utomhuslivet som något väldigt positivt. Den som är brunbränd antas ha varit aktiv utomhus.

Även om den bruna färgen uppstod av många timmars pressande vid en pool så är det också något som anses vara hälsosamt. Att vara utomhus och ta hand om oss själva är bra. Det är sådant som den bruna hudtonen signalerar.

En form av psykisk hälsa skulle vi kunna säga. När du ser dig själv med brun färg på huden så kanske du tänker lite som du gör då du sitter och äter något nyttigt. Du ser dig själv som en hälsosam person och det blir du glad av.

Det är en individuell sak

Nu är det förstås en individuell sak hur vi känner oss när vi blir bruna. Den som blir det av att använda ett preparat som melanotan är ju mycket mer målmedveten än den som är ute på sjön en dag och kommer hem med ny färg i ansiktet.

Det finns också olika typer av situationer där vi är mer eller mindre inställda på att bli bruna. Under en semester kanske du känner extra stor glädje av att bli brun. Detta helt enkelt för att detta påminner dig om hur mycket du kan vara utomhus och njuta av sol och bad.

Så summan av kardemumman är att vi kan bli lyckliga av att blir solbrända om det inte innebär en bränna som gör ont. Fast skälet till glädjen kan vara lite olika beroende på vem du är och var du är!