Det finns faktiskt prylar som gör oss lyckligare!

Saker blir man inte lycklig av heter det ju men är det verkligen sant? Ta bara en sådan sak som massage med massagepistol eller annat coolt verktyg. Visst sjutton blir du lyckligare av det. Massagen känns bra, gör gott och kan till och med förlänga livet!

Inte ångrar vi alla stunder vi ägnat åt massage när vi väl ligger på dödsbädden. Tvärtom så kan det ju vara så att vi inser att vi ändå fick ett mycket längre liv tack vare investeringarna i bra massageverktyg samt besök på massageklinik.

Finns det mer som vi kan bli lyckliga av? En hel del faktiskt!

Vad säger forskningen?

Det finns forskning på shopping och lycka. Den visar att saker som rullskridskor, kläder och andra prylar ger frekvent lycka över en längre tidsperiod. När vi satsar på upplevelser som att gå till en djurpark eller testa choklad tillsammans så bidrar det med mer intensiv lycka vid det specifika tillfället.

Det här går ju stick i stäv med tanken om att en upplevelse är den bästa presenten för att man sedan alltid minns den. Oom vi ska tro denna studie så verkar det ju som att en dyr tröja kommer att bidra med mycket mer lycka…

Saker vi längtar efter och jobbar för

Sedan ska det sägas att vi kan känna mer lycka över saker som vi längtat efter. Det vet ju varenda unge som kommer på i januari att de önskar sig en gigantisk nallebjörn i julklapp. När vi jobbar mot ett mål och kanske sparar pengar för en dyrare sak så kan vi också uppleva mer glädje då vi till sist köper den.