Kan du äta dig lycklig?

Hur stor betydelse har din kost för din upplevda lycka? Det kan vara mer än vad du tror. För den som älskar mat är det en självklarhet att en god frukost ökar känslan av glädje. Men det finns ju så mycket mer som är kopplat till maten. Det handlar inte bara om smaken och känslan av att vara mätt.

När du äter mat du tror på

Idag får vi allt säga att mat är lite av en religion för många. Det är inte så sällan man hör vänner och bekanta säga saker som Vi naturister äter inte… eller Vi veganer tycker att det är… Det är som att kosten är en del av vissa människors identitet.

Sett ur denna synvinkel så är det förstås så att ätandet och den tillhörighet som det för med sig ger lycka. Att vara en del av en grupp och umgås med vänner som ser likadant på kosten kan ge väldigt mycket. Det är alltså inte själva kosten som spelar roll utan religionen omkring den.

Gå ner i vikt är också en lyckoaspekt

Inte för att du kommer att ångra på din dödsbädd att du inte bantade bort 10 kg men visst kan känslan av att lyckas med att gå ner i vikt ge en känsla av glädje. Det handlar inte bara om att kunna få på sig de kläder man vill ha.

För många är lycka att prestera något, att övervinna sig själv och lyckas. Det är ju något som kan komma om och om igen då en diet för det mesta följs av viktuppgång varpå det hela får börja om från början, börja om på nytt…