Vi mår bra av att umgås

Vi människor är sociala varelser. Det är så viktigt för vår hälsa att umgås. Om du ser på glada människor omkring dig så inser du att de är bra på att umgås. Faktum är att umgänget är en av de största faktorer för lycka som finns i våra liv.

Tiden vi lägger på vänskapsförhållanden och familjeförhållanden är otroligt givande för vår hälsa. Både vår emotionella och vår fysiska hälsa. Det här är något som de flesta förstår utan att se på studier som bevisar att vi blir lyckliga av umgänge.

När du tänker tillbaka på lyckliga ögonblick i ditt liv så inser du att det för det mesta är saker som har med andra människors närvaro att göra.

När vi kommunicerar skapar vi anknytning

Genom att tala med andra människor så skapar du en anknytning till dem. Detta är något som påverkar hur du upplever dig själv och ditt liv. Det går att skapa anknytningar via nätet men starkast blir det då vi umgås i verkligheten.

Att chatta på Facebook är inte samma sak som att sitta vid ett bord och se varandra i ögonen. Vi människor är gjorda för att umgås och vara tillsammans. Vi måste få detta vitamin för att må bra.

På grund av detta är gruppaktiviteter så bra för oss. Äldre personer som har svårt att hitta personer att umgås med kan aktivera sig i gruppverksamheter för att få detta behov uppfyllt. Det kan leda till ett längre liv och färre saker att ångra på dödsbädden!