Hur kan din arbetsplats bidra till din personliga utveckling?

Du kanske har ett jobb som inte känns som meningen med ditt liv. Men din arbetsplats kan ändå vara en källa till energi och motivation för din personliga utveckling. Genom att inreda på ett sätt som ger plats för dig som människa och för de tankar du har så kan din arbetsplats verkligen stimulera och vara en positiv källa för dig.

Inredning som håller dig frisk

Den personliga utvecklingen har med det som utvecklar dig som individ att göra. Det handlar om att du på olika sätt tar kontroll över ditt liv. Det är med andra ord en hel del mentalt arbete. För att kunna utvecklas mentalt måste vi må bra fysiskt.

Om du sitter i en Herman Miller Aeron så är det bra mycket lättare att vippa bakåt och köra den där andningsövningen du har lovat dig själv. När du har ergonomisk inredning på din arbetsplats slipper du lägga tid och energi på en massa krämpor. Det är en god utgångspunkt för personlig utveckling.

Med fokus på dina personliga mål

Ett mål är att jobba klart för dagen för att få komma hem och göra annat. Men du har säkert fler personliga mål som du vill uppnå. Kanske vill du ändra din kost och satsa mer på naturlig mat. Inred din arbetsplats på ett sätt som gynnar detta.

Det kan till exempel vara att du har små inspirerande skyltar som påminner om hur bra det är att äta nyttigt och att röra på sig. Dessutom kan du ju ha snacks och annat nära ditt skrivbord men bara sådant som du har valt och känner bidrar till dina mål.

kontorsinredning

Använd appar som hjälper dig

När vi ändå är inne på det där med personlig utveckling för hälsans skull så kan du ju även se till att använda appar på din arbetsplats. Det kan vara appar som hjälper dig att stretcha eller köra andningsövningar eller att bara ta en paus och stå upp en stund.

I början behöver du denna hjälp med alarm och annat för att komma ihåg men tids nog så går detta automatiskt. Du har genomgått en personlig utveckling där ditt tankemönster har förändrats. Det blir helt naturligt att på jobbet göra saker som är bra för dig utan att du måste bli påmind om det!

Gör det du vill göra!

Just det där med att göra saker för dig är viktigt. Du kan ju tänka lite på om det ska vara personlig utveckling eller avveckling. När vi ser på glada människor så har de ofta en fin balans mellan det de måste göra och det de vill göra. Faktum är att det de måste göra är det de vill göra och det är en form av personlig utveckling som alla kan uppnå.

Genom att inreda din arbetsplats på ett sätt som bidrar till din personliga utveckling så kan du känna dig nöjd. När du väl når dödsbädden behöver du inte sucka över alla timmar du satt vid skrivbordet för då ser du hur mycket du gjorde för dig själv samtidigt!