Kvinnor blir glada av smycken som present

I en senare studie i England kunde man se att kvinnor gärna får smycken i present. Inte bara vid högtidliga tillfällen. Det är klart att smycken som förlovningsringar har en tendens att göra kvinnor och män glada. Men det är inte bara den här typen av finare smycken som kan förändra hur det känns inombords.

Vilken typ av smycken ska det vara?

Enligt studien i England så är det särskilt örhängen som kvinnor blir glada av. Men för att visa uppskattning av din kvinna kan du absolut satsa på ett halsband eller armband. De ligger också långt upp på kvinnors önskelistor.

I studien så kom teaterbiljetter och parfym efter smycken. Och choklad var det som intresserar kvinnor som present allra minst. Lite bättre var det för blommor och underkläder men även dessa kategorier är inte det du ska satsa på om du vill göra en dam lycklig.

Kvinnor och män har olika syn på vad en bra present är

När vi såg på vad världens gladaste man hade att säga om sitt liv så var smycken inget som förekom. Men när vi betänker att aktiviteten att ge något är en av grundstenarna för ett lyckligt liv så kan vi se att smycken som present kan bringa glädje till alla inblandade.

Så mannen kan alltså bli minst lika glad trots att han själv inte har smycken högst upp på listan av saker som han skulle vilja ha.

Viktigt med rätt typ av smycken

Det gäller förstås att betänka lite vad för typ av smycke det är. Om du ger ett smycke som kan misstas för kärleksgåva till en kvinna som inte kommer att uppskatta detta så blir det lätt lite jobbigt.

Dessutom är det viktigt att inse att smycken har budskap som inte alltid är så lämpliga. Att ge ett smycke med en religiös symbol till en person som inte har denna livsinställning är till exempel lite dumt. Då kanske personen inte blir så lycklig av smycket, särskilt om det inte går att byta det!