Vilka är de gladaste stunderna i våra liv?

Beroende på hur gammal du är och vilken typ av liv du lever så kan du ha lite olika svar på den frågan. Men det finns statistik över vilka ögonblick vi människor upplever som de lyckligaste i våra liv. Det är till exempel födseln av det första barnet såväl som bröllopsdagen.

Enligt studier på detta ämne så tycks just födseln av det första barnet vara det lyckligaste ögonblicket i livet för de allra flesta. Statistik har också visat att vi känner lika stor lycka när det första barnbarnet föds.

När är vi som lyckligast i livet?

Men när är vi som lyckligast i livet? Om vi ska tro på studier om detta så är det vid 40 årsåldern för män och vid 30 årsåldern för kvinnor. Det betyder inte att det därefter dalar eller att vi är olyckliga då vi är yngre. Det här handlar ju mer om hur vi uppfattar vårt liv och det gäller förstås att inse att vi inte alla definierar lycka på samma vis.

De lyckligaste stunderna är ofta de som följs av att vi skickar tackkort eftersom vi delar dem med andra.

Relationer är viktigare än pengar

Det är också fastlagt att relationer är viktigare för oss i jakten på lycka än vad pengar och ägodelar är. När vi får frågan om de lyckligaste ögonblicken i våra liv så kommer födslar, bröllopsdagar och dagen vi gick i pension före saker som huset vi köpt.

Andra lyckliga ögonblick folk ofta nämner är:

  • Flyttar till nya hem
  • Barnens första steg
  • Möte med livspartner
  • Första kyssen med kärleken

I och med att relationer tycks vara så viktiga för vår lycka så finns det ju god anledning till att investera lite mer i dessa. Fast det utesluter inte lyckan vi kan känna av att få en löneförhöjning eller köpa ett dyrt smycke!

Höjden av lycka är kanske att köpa det där dyra smycket till den vi älskar…